Nitelikli ve Saygın Hukuk Bürosu
Tecrübeli, pratik ve etkin yetkinliklerle donatılmış avukatlarımız karşı karşıya olduğunuz tüm hukuki uyuşmazlıklarda size her türlü desteği vermeye hazırdır.
Hukuki sorununuz ne olursa olsun, aradığınız sorunun cevabı bizde var.
Size yardım edelim.
Sorununuz ne olursa olsun, adalete tek başınıza ulaşmanız çok zordur. Adalet mücadelenizde size yardım etmek istiyoruz.
Uzmanlık Alanlarımız
Trafik Kazaları
Araç Değer Kaybı Davaları Araç Onarım Bedeli Davaları Araç Mahrumiyet Bedeli Davaları Trafik Kazasından Doğan Maddi Tazminat Ölüm Halinde Yakınlara Ödenecek Tazminat Malullük Halinde Ödenecek İş Gücü Kaybı Tazminatı Bedensel Zarar Olmaması Halinde Hastane vb. Giderler Trafik Kazasından Doğan Manevi Tazminat
Ceza Davaları
Adam Öldürme (TCK 81) Adam Yaralama (TCK 86) Yağma (Gasp) (TCK 148-149) Zimmet, Rüşvet, İrtikap (TCK 247) Dolandırıcılık (TCK 158) Resmi Belgede Sahtecilik (TCK 204) Uyuşturucu Madde Kullanma (TCK 191) Uyuşturucu Madde İmal & Ticareti (TCK 188)
Bankacılık & Finans
Kredi Sözleşmelerinin İptali Banka Hatasından Kaynaklanan Dolandırıcılıklarda Banka'dan Paranın Tazmin Edilmesi Haksız Şart Niteliğindeki Hükümlerin İptali Banka Memurlarının Alacak Davaları Banka İdari Soruşturmalarının İptali Banka Zimmet Suçlamalarında Ceza Savunması
Tüketici Hukuku
Taksitli Satış Sözleşmeleri E-Ticaret Sitelerinden Alışveriş Senetle Satış Sözleşmeleri Ayıplı Malların İadesi Abonelik Sözleşmeleri Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu
Medeni Hukuk
Cinsiyet Değiştirme Davası İsim Değiştirme Davası Yaş Düzeltme Davası Aile Konutu Şerhi Konulması Bekleme Süresinin Kaldırılması Evlenmenin İptali Koruma Kararının Kaldırılması Nişandan Doğan Manevi Tazminat
Mülteci ve Yabancı Hukuku
Deport (Sınırdışı) Kararına İtiraz Deport (Sınırdışı) Kararının İptali Davası Geri Gönderme Merkezlerinde Ziyaret İdari Gözetim Kararına İtiraz
Sigorta ve Tazminat
Manevi Tazminat Askerlik Süresince Meydana Gelen Kazalardan Doğan Tazminat Davaları Hakaret Nedeniyle Manevi Tazminat İftira Nedeniyle Manevi Tazminat Gazilik Davaları Malulen Emeklilik Davaları Malüllük Aylığı Davaları Ölüm Aylığı Davaları Hizmet Tespiti Davaları Yurtdışı Borçlanma ve Yurtdışı Emeklilik Davaları Askerlik Borçlanması Davaları Emeklilik Davaları Kanser İlacı Davaları SGK'nın Ödemediği İlaçlara Karşı Açılacak Davalar
Gayrimenkul Davaları
Ortaklığın Giderilmesi Davaları Ön Alım Davaları Kamulaştırma Davaları Kira Davaları Tahliye Davaları Alım Davaları Tapu İptali ve Tescil Kentsel Dönüşüm Davaları Deprem Orta Hasarlı Bina Kararının İptali Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri
Aile Hukuku
Anlaşmalı Boşanma Davaları
Çekişmeli Boşanma Davaları
Mal Paylaşımı Davaları
Soybağının Reddi Davaları
Evlat Edinme Davaları
Babalık Davaları
Tanıma Davaları
Velayet Davaları
Nafaka Davaları
Vasi Tayini Davaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avukatlık hizmetleri ile ilgili sıkça sorulan sorulara ve yanıtlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Avukatlık Ücreti Ne Kadar?
- 2023 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ne ulaşmak için tıklayınız.
- 2024 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ne ulaşmak için tıklayınız.
Dava Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?
Açacağınız davanın türüyle ve mahkemelerin dosya yükü ile yakından ilgili olmakla birlikte, bir davanın ilk derece yargılamasında sonuçlanma süresi ortalama 1-1.5 yıldır. Bu süreye istinaf ve temyiz gibi kanun yolu aşamaları dahil değildir. Açacağınız dava gayrimenkulün aynına ilişkin bir dava ise yukarıda belirtilen sürenin daha da uzun olması beklenir.
Yargılama sürelerinin uzunluğu, cevap dilekçesi, tanık bildirim dilekçesi, delil bildirim listeleri gibi belli bir süre içerisinde sunulması gereken ve bu süre içerisinde sunulmadığında hakkınızın kaybolmasına yol açabilecek işlemler göz önüne alındığında davanızı bir avukatın yürütmesi sizin açınızdan faydalı olacaktır.
Aksi takdirde, gerçekte haklı olsanız bile davanızı kaybetme ihtimaliniz yüksektir.
Uzun süren ve defalarca kez duruşmalara girerek usuli işlemlerin takibini gerektiren Türk adalet sisteminde bu süreçleri tek başınıza yürütmeniz çok zor olacaktır.
Avukat Tutmak Zorunda mıyım?
Kanunlarımıza göre herkes davasını tek başına yürütmekte özgürdür. Ancak mevzuatın ve hukuk sisteminin karmaşıklığı, usul kurallarının hak kayıplarına sebep olacak düzeyde önemli olması ve yargılama sürelerinin uzunluğu göz önüne alındığında davanızı bir avukatın yardımıyla takip etmenizi tavsiye ediyoruz.
Avukatın yardımından faydalanmadan takip ettiğiniz davayı kaybetme ihtimaliniz çok yüksektir. Ayrıca avukata ödemekten kaçınacağınız ücret, kendi imkanlarınızla davayı takip etmek için harcayacağınız miktar ile davayı kaybetmeniz halinde karşı karşıya kalacağınız ücretlerden daha az olacaktır.
Kaç Yıl Yatarım?
Türk hukuk mevzuatına göre kaç yıl yatarım sorusu, bir suç işleyen veya işlemekle suçlanan kişilerin merak ettiği bir konudur. Bu sorunun cevabı, işlenen suçun türüne, ağırlığına, sonuçlarına, failin durumuna ve diğer etkenlere göre değişebilir. Bu nedenle, kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak, genel olarak Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen bazı hükümlerden bahsedilebilir.
Türk Ceza Kanunu’nda, suçların cezaları, alt ve üst sınırlarıyla birlikte belirlenmiştir. Örneğin, nitelikli dolandırıcılık suçu için alt sınır 3 yıl, üst sınır 10 yıl hapis cezasıdır. Ancak, bu ceza, eylemin niteliğine, failin kastının yoğunluğuna, mağdurun durumuna ve diğer ağırlaştırıcı veya hafifletici sebeplere göre artabilir veya azalabilir. Bu durumda, mahkeme, somut olayın özelliklerini dikkate alarak cezayı belirler.
Bunun yanında, Türk Ceza Kanunu’nda bazı indirim ve erteleme hükümleri de bulunmaktadır. Örneğin, iyi hal indirimi, pişmanlık indirimi, cezanın ertelenmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya denetimli serbestlik gibi uygulamalar sayesinde, hükümlülerin cezaları kısaltılabilir veya ertelenebilir. Bu uygulamaların şartları ve koşulları da yine kanunda belirtilmiştir.
Hâkim tarafından verilen ceza kararı sonrası sanık hükümlü sıfatını alır. Hükümlünün kaç yıl yatacağı infaz hakimliğinin vereceği müddetname belgesi ile tespit edilir. Hükümlü daha önce hiç suç işlememiş ise ve İnfaz Kanunu’nda gösterilen katalog suçlardan birini işlememişse –işlediği suç adi suçlardansa– hükmedilen hapis cezasının 1/2’sini yatar. Katalog suçların varlığı durumunda yatar süresi 2/3 ve 3/3 şeklinde uygulanır. Aynı şekilde hükümlü mükerrirse -tekerrüre esas bir suç işlediyse- yatar oranı da değişecektir.
Sonuç olarak, Türk hukuk mevzuatına göre kaç yıl yatarım sorusunun net bir cevabı yoktur. Her suçun ve her failin farklı bir durumu vardır. Bu nedenle, bu konuda en doğru bilgiyi almak için bir avukattan yardım almak gerekir.
En iyi çözümleri sunuyoruz.
Bizler Antalya ceza avukatı, Antalya boşanma avukatı ve Antalya mülteci avukatı olarak müvekkillerimize en iyi çözümleri sunmaya kararlıyız. İster belirli bir alandaki kapsamlı bilgi birikimimiz ve uzmanlığımız, ister karmaşık sorunlara yenilikçi ve etkili çözümler bulma konusundaki kararlılığımız aracılığıyla olsun, beklentilerinizi her anlamda aşmaya çalışıyoruz. Uzmanlardan oluşan ekibimiz son derece yetenekli ve deneyimlidir ve müvekkillerimizin benzersiz ihtiyaçlarını ve zorluklarını anlamak için onlarla yakın işbirliği içinde çalışırız. Daha sonra çözümlerimizi bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde en son teknolojileri ve metodolojileri kullanarak uyarlıyoruz. Odak noktamız her zaman ölçülebilir sonuçlar sunmak ve müşterilerimizin hedeflerine ulaşmaktır.
Avukatlarınıza Soru Sorun.
Merkez Ofis
Memurevleri Mah, Anafartalar Cad. (Güllük Cad.) Şair Hamit Macit Apartmanı, No: 105/C, Kat:2 Daire:6, 07050 Muratpaşa/Antalya
İletişim
+90 (501) 037 91 99
+90 (506) 316 27 12
info@ashukukdanismanlik.com
Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cumartesi 08:00 - 19:00